Morata bijesan na gradonačelnika italijanskog grada: “Hvala Vam što ste narušili moju privatnost”

Nogomet 03. okt 202421:15 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

Fudbaler Milana Alvaro Morata rekao je da je bio primoran da se preseli sa porodicom iz sigurnosih razloga, pošto je gradonačelnik Corbette otkrio da je španski fudbaler kupio kuću u njegovom gradu.

Morata je u julu iz Atletico Madrida prešao u Juventus, a italijanski mediji prenijeli su da je kupio kuću u Corbetti, gradu 27 kilometara zapadno od Milana, kako bi osigurao privatnost porodice.

Španski fudbaler se razbijesnio kada je gradonačelnik Corbetta Marco Ballarini u srijedu na društvenim mrežama podijelio vijesti o Moratinom dolasku.

„Dragi gospodine gradonačelniče, hvala Vam što ste narušili moju privatnost. Na sreću, nisam vlasnik nikakve vrijedne imovine. Moje jedino blago su moja djeca, čiju ste sigurnost ugrozili“, naveo je Morata na Instagramu.

„Mislio sam da bi opština Corbetta mogla da mi garantuje određeni nivo privatnosti, ali umjesto toga moram odmah da se preselim zbog vaše nemogućnosti da koristite društvene mreže i zaštitite svoje građane“, dodao je on.

Ballarini je priznao da je navijač Intera, velikog Milanovog rivala ali je u objavi poželio dobrodošlicu Morati. Gradonačelnik je na Instagramu objavio grb Intera uz poruku „Ćao“.

Morata, koji je kao kapiten predvodio reprezentaciju Španije do titule na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, postigao je dva gola u šest utakmica za Milan.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!