Mourinho o skrivenom mikrofonu: “Nisam glup”

REUTERS/Alberto Lingria/File Photo

Trener Rome Jose Mourinho sve je iznenadio na utakmici protiv Monze kada je primijećeno da nosi skriveni mikrofon. On sam objasnio je da je to uradio kako bi se zaštitio.

Roma je igrala samo 1:1 u gostima protiv Monze, za koju mnogi govore da je „sestrinski“ klub direktnog konkurenta Rome za mesto koje vodi u Ligu šampiona – Milana. U tom kontekstu veoma je interesantno bila činjenica da je trener Vučice Jose Mourinho nosio skriveni mikrofon.

“Nisam glup, otišao sam na utakmicu sa mikrofonom i snimio sve od momenta kada sam napustio svlačionicu dok se nisam vratio u nju. Moram da zaštitim sebe”, rekao je Mourinho.

Naravno, kao logičan slijed izlaganja, na red je došao i sudija Danielle Chiffi, kojeg je kritikovao neposredno poslije utakmice.

“Govore mi da nikada neću pobijediti sa Danijeleom Orsatom, ali radije biram njega jer on drži kontrolu. Nema potrebu da bijesno reaguje. Chiffi nema mnogo sudijskog. Ima talenat da se razbjesni i to je to. Ali to je protiv sudijske prirode, koja mora da bude potpuno suprotna.”

Na kraju ipak ne krivi sudiju za rezultat.

“Sudija nije imao uticaj na rezultat, ali drugi žuti karton u 96. minutu jasno vam ukazuje na sve.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad