N/FS BiH kontaktirao sportskog direktora švedskog kluba, on odbio dolazak

Nogomet 03. okt 202312:05 0 komentara
Instagram

Sportski direktor švedskog IFK Varnamo Enes Ahmetović u razgovoru za medije u toj zemlji kazao je kako su ga zvali čelnici N/FS BiH da dođe u reprezentaciju, no taj poziv je odbio.

Ahmetović radi izvrstan posao u Varnamu, a čelnici Saveza su kontaktirali Ahmetovića sa željom da preuzme određenu funkciju, ali je on to odbio. Varnamo je izborio opstanak u najjačem rangu fudbala u Švedskoj, a trenutno se nalaze na osmom mjestu.

“Bila je jednostavna odluka da ne prihvatim taj posao, neću reći ko je učestvovao u pregovorima sa N/FS BiH, ali određeni ljudi su me kontaktirali da dođem i radim”, rekao je 32-godišnji stručnjak za Fotbollskanalen i dodao:

“Nije dugo trajalo. Da je to bilo prije nekoliko godina, bio bih spreman pješke doći u Sarajevo, ali sada sam u Värnamu, a osim toga, fudbalski status u mojoj domovini nije onakav kakav bi trebao biti. Nakon razgovora sa porodicom, bila je prilično laka odluka da odbijem ponudu.”

Atmosfera u reprezentaciji BiH nije na zadovljavajućem nivou budući da su Zmajevi promijenili čak tri selektora u kvalifikacijama za EURO naredne godine.

“Prvo, IFK Värnamo je moj poslodavac, a Värnamo moj dom, tu sam odrastao. Drugo, veliki sam navijač bosanskohercegovačke reprezentacije. Putovao sam po Evropi da bih gledao utakmice i pokazao svoju podršku na gostovanjima, uključujući Litvaniju i Irsku. Kao navijača to me pogađa, boli me srce i duša kada vidim šta se tamo dešava. Možda se moji snovi o radu u BiH ostvare jednog dana, no sada nije vrijeme.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!