Najčudniji gol u karijeri za finale Afričkog kupa nacija: Obalu Slonovače prati neviđena sreća (VIDEO)

Nogomet 08. feb 202408:48 0 komentara
REUTERS/Luc Gnago

Fudbaleri Obale Slonovače plasirali su se u finale Afričkog kupa nacija pobjedom nad selekcijom DR Konga 1:0.

Jedini gol za domaćina turnira na stadionu u Abidžanu postigao je Sebastian Haller u drugom poluvremenu susreta u kom je Obala Slonovače bila nešto bolja.

Domaćin se tako u finalu pridružio Nigeriji, koja je posle 1:1 za 120 minuta fudbala, morala penalima da izađe na kraj sa Južnom Afrikom u srijedu popodne.

Haller je pogodio mrežu protivnika u 65. minutu i to golom koji spada u sve samo ne u red onih običnih.

Napadač Borussije Dortmund je uhvatio desnom nogom volej i centaršut Maxa Gradela i od zemlje poslao neobičnu žabicu veoma visoko.

Dovoljno visoko da ona preleti golmana Konga i završi u mreži kao velika parabola za 1:0. Obala Slonovače, koja je do polufinala došla uz mnogo sreće jer je imala dva poraza u dosadašnjem dijelu turnira, imat će šansu za titulu.

Kada je došla do polufinala imala je motivisanog Hallera, pa je pored gola, imao i šanse u 68. i 71. minutu kada su njegove lopte završavale preko i pored gola, dok je golman posle sata igre odbranio udarac Frenka Kessieja.

Kessiej je tokom prvog poluvremena pogađao i stativu pred kraj tog dela igre, a Haller je tri minuta prije te šanse imao još jedan udarac glavom. Nekoliko šansi je imao i Kongo, ali je duplo više udaraca u gol, čak 14, imala Obala Slonovače.

Finale se igra 11. februara od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!