Nakon odlaska Kalinića bio otpisan, sada Gattuso proglašen najboljim trenerom

Nogomet 04. okt 202415:38 0 komentara
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Kada je Nikola Kalinić otišao iz Hajduka, mnogi su u regionu mislili da će njegov izbor za trenera, Gennaro Gattuso, ubrzo također napustiti klub. Šef struke "bilih", međutim pokazuje kako je daleko od toga, podržan rezultatima sa splitskim klubom.

Naime, u izboru najboljih od najboljih u SHNL-u za mjesec septembar upravo je bivša zvijezda Milana proglašena najboljim trenerom.

Gattuso je Hajduk vodio do prvog mjesta na tabeli sa pet pobjeda, tri remija i bez poraza, upravo kao i Rijeka, sa kojom Hajduk dijeli vrh tabele. Italijan se također može pohvaliti pobjedom u najvećem derbiju hrvatskog fudbala, u kojoj je Hajduk na Maksimiru savladao Dinamo rezultatom 0:1.

Hajduk u septembru ima i najboljeg igrača prvenstva, a to je Marko Livaja, kojem je ovo drugo mjesečno priznanje zaredom. Zvijezda Hajduka je upisala dva gola i dvije asistencije prošli mjesec. Drugi po ukupnom broju glasova bio je Rijekin veznjak Toni Fruk, dok je Osijekov golman Marko Malenica osvojio treće mjesto.

Gol mjeseca pripao je Bruni Durdovu, najmlađem strijelcu kluba u SHNL-u, a sjajnu je predstavu okrunio s dva pogotka protiv Gorice, a upravo je taj drugi gol proglašen najboljim u septembru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!