Napadač kupovao saksije kada je saznao da je pozvan za susret protiv BiH, Nagelsmann ga jedva dobio na telefon

Nogomet 10. okt 202410:27 0 komentara
Foto: REUTERS/Heiko Becker

Napadač Borussije Moenchengladbach Tim Kleindienst našao se na spisku selektora fudbalske reprezentacije Njemačke za predstojeće mečeve, između ostalog, i onaj protiv Bosne i Hercegovine.

Julian Nagelsmann je Kleindiensta pozvao prvi put u nacionalni tim, a 29-godišnji napadač je uz Jonathana Burkardta debitant u selekciji Elfa.

Ipak, ono što je uslijedilo prije poziva u nacionalni tim. Naime, Kleindienst se nalazio u kupovini u poznatom trgovinskom lancu kada je Nagelsmann pokušao doći do njega, a prije uspostavljanja, imao je čak dva propuštena poziva.

Tada se zvijezda Gladbacha nalazila u kupovini saksija:

“Bio sam u OBI-ju i kupovao saksije za kuću. Zato sam propustio telefonski poziv. Telefon mi je uvijek na nečujnom režimu i bez vibracije, pa ga rijetko primjetim. Na sreću, javio sam se treći put”, rekao je Kleindienst, a potom dodao:

“Bio sam u OBI-ju i kupovao saksije za kuću. Zato sam propustio telefonski poziv. Telefon mi je uvijek na nečujnom režimu i bez vibracije, pa ga rijetko primjetim. Na sreću, javio sam se treći put”

REUTERS/Wolfgang Rattay

Kleindienst je ovog ljeta stigao u Moenchengladbah nakon sjajne sezone u Heidenheimu. Za novi tim je na 6 mečeva u Bundesligi postigao tri gola i upisao jednu asistenciju.

U karijeri je nastupao još za Energie Cottbus, Freiburg i Gent.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!