Nastavlja se PLBiH: Uvijek neugodna Sloga za Bordo tim dočekuje ekipu Sarajeva

Nogomet 12. aug 202412:31 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Fudbaleri Sarajeva danas u Doboju gostuju ekipi Sloge, u susretu 2. kola fudbalskog šampionata Bosne i Hercegovine.

Trener Sarajeva Zoran Zekić kazao je da njegov tim mora biti spreman na sve, te da je veoma bitna mentalna sprema ekipe.

“Prednost samo može biti karakter i pristup. Svjestan sam svih zamki, Sarajevo je veliki izazov za sve, moramo biti spremni na sve trenutke. Moramo se postaviti na pravi način, prepoznati svaki detalj, trening je jedno, utakmica je drugo. Jako je bitna naša mentalna sprema. Imali smo vremena za dodatnu pripremu, imali smo zgusnut raspored, ima još detalja na kojima moramo raditi i kada je najidealnije ima stvari na koje moraš obratiti pažnju. Najbitnije je da poštujemo dres i ono što nosimo naprijed”, rekao je Zekić.

Pred ovaj susret govorio je i trener Sloge Vlado Jagodić.

“U posljednjih godinu dana imali smo četiri utakmice sa Sarajevom, gdje smo imali dvije pobjede, remi i poraz. Mi imamo pravo da se nadamo da ponovo možemo odigrati kvalitetno. Smatramo da imamo svoje šanse, iako nas je javnost potcijenila, favorizuje Sarajevo, ali sve ćemo vidjeti sutra. Imamo popunjenu ekipu, daleko širi roster nego ranije, imam i sve igrače na raspolaganju i to je za trenera ugodna situacija, slatke brige.”, rekao je Jagodić.

Susret Sloga – Sarajevo se igra od 17.30 sati.

Četiri meča drugog kola odigrana su ovog vikenda, a tri su završena pobjedom gostiju a jedan remijem. Posušje je slavilo u Tuzli sa 2:0 protiv Slobode, a Željezničar u Mostaru protiv Veleža sa 2:1. Susret Radnika i Širokog Brijega završen je remijem 1:1, dok je u posljednjem meču u nedjelju Zrinjski u Gabeli pobijedio Gošk sa 4:1.

Susret Igman – Borac je odgođen zbog evropskih utakmica banjalučkog tim.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!