Navijačima Zrinjskog zabranjen dolazak na stadion Rođeni u predstojećem derbiju

Nogomet 27. sep 202412:08 0 komentara
HŠK Zrinjski Mostar

Navijači fudbalskog kluba Zrinjski, Ultrasim neće prisustvovati gradskom derbiju protiv Veleža, potvrdio je na press konferenciji trener gostujuće ekipe Mario Ivanković.

Utakmice Veleža i Zrinjskog uvijek su pune tenzija, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci kada su jedni drugima oduzeli transparente.

Trener Zrinjskog Mario Ivanković potvrdio je izjavom odluku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona:

“Nama četvrti derbi u nizu. Za nas poseban, prvenstveno jer je gradski i jer nema naših navijača. Po meni to automatski nije pravi derbi čim nema bilo kojih navijača, u ovom slučaju naših. Ali evo oni neće biti tu s nama, ali biće u našim mislima i idemo nastaviti dobar niz i probati osvojiti tri boda.”

Za njega postoji dodatni razlog zbog kojeg je poseban derbi, a to je i da je davne 2002. bio strijelac u jednom od njih:

“Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002. godine, a sada sam po prvi u ulozi trenera. Po meni je poseban taj prvi, jer smo pobijedili 1:0, a ja sam postigao gol pred kraj utakmice.”

Čitavu press konferenciju pogledajte na videu:

Velež sutrašnju utakmicu čeka s osme pozicije, odnosno s devet bodova iz sedam utakmica, sedam manje od Zrinjskog koji je uz utakmicu manje osvojio šesnaest bodova.

Mostarski derbi sudit će Miloš Gigović (Gradiška), njegovi asistenti bit će Moamer Čaušević (A1, Sarajevo), Enes Đozić (A2, Sarajevo) i Darko Gedžić (4, Brčko), dok će u VAR sobi biti Antoni Bandić (Grude) i Amer Macić (Mostar).

Utakmica FK Velež – HŠK Zrinjski igra se sutra na stadionu Rođeni s početkom u 20.45 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!