Nekada finalista Lige prvaka se na dramatičan način vratio u Ligue 1

Nogomet 02. jun 202420:41 0 komentara
Saint-Etienne

Nogometaši Saint-Etiennea na dramatičan su način izborili povratak u francusku Ligue 1, nakon što su u produžetku uzvratnog dvoboja finala doigravanja protiv Metza uspjeli izboriti neodlučen ishod 2-2 i time obraniti prednost 2-1 do koje su došli u prvom dvoboju pred svojim navijačima.

Metz je nakon 25 minuta imao prednost od 2-0 koja ga je ostavljala u elitnom društvu francuskog kupskog nogometa, a strijelci su bili Lamine Camara u 17. minuti i Georges Mikautadze u 25. minuti iz kaznenog udarca. No, gosti su u 35. minuti smanjili na 2-1 golom Lea Perota.

Kako je isti rezultat bio prije tri dana u Saint-Etienneu, utakmica je otišla u dodatnih 30 minuta. I onda je u 117. minuti dvoboja Ibrahima Wadji šokirao navijače Metza i poslao njihov klub među drugoligaše, a Saint-Etienneu osigurao povrataka u među najboljih 18 francuskih klubova.

Nogometašima i navijačima Saint-Etienne se na neki način vratilo ono što su izgubili prije dvije godine, kad su u razigravanju za ostanak u Ligue 1 poraženi od Auxerrea u raspucavanju sa 11 metara.

Metz se vraća među drugoligaše nakon samo jedne godine provedene u elitnom društvu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!