Nekadašnji Džekin saigrač se vratio u amaterski klub sa početka karijere

Nogomet 17. okt 202414:21 0 komentara
Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Kostas Manolas imao je zapaženu karijeru do sada, pogotovo u godinama dok je igrao za Romu i Napoli, a sada je odlučio da se vrati u klub iz rodnog mjesta, Pannaxiakos.

Posljednje godine Manolasove karijere nisu obilovale uspjesima. Nakon osam godina provedenih u Italiji gdje je igrao u Romi i Napoliju uslijedilo je nekoliko neuspješnih epizoda.

Manolas je bio stub odbrane Rome u godinama kada je klub izbacivao ekipe poput Barcelone u Ligi prvaka predvođen našim Edinom Džekom i dolazio u završnicu elitnog evropskog takmičenja. Uslijedio je transfer u Napoli, tim koji je imao velike ambicije, ali je već tada nekadašnji grčki reprezentativac počeo da pruža slabije partije.

Nakon tri godina na jugu Italije, Manolas se vratio u Grčku. Potpisao je ugovor sa Olympiacosom gdje je odigrao svega 14 utakmica i zadržao se samo jednu polusezonu.

Otisnuo se Manolas u Ujedinjene Arapske Emirate, međutim, nije se ni tamo dugo zadržao, kratka je epizoda bila i u Salernitani, pa je Grk odlučio da se vrati u rodni kraj, i to u amatersku ekipu Pannaxiakosa.

Manolas ima 33 godine, još ima igračkih godina u sebi, međutim, očigledno je da mu je ozbiljnog fudbala dosta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!