Nekadašnji reprezentativac Hrvatske želi braniti za BiH: “Bila bi mi čast!”

Nogomet 04. okt 202408:33 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

28-godišnji čuvar mreže Marko Marić od dolaska u Zrinjski početkom 2023. godine postao je neizostavan član Plemića.

Sjajnim partijama skrenuo je pažnju brojnih timova, a u nedavnom razgovoru za Sportske Novosti kazao je kako bi mu bila čast zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine iako je nastupao za omladinske kategorije reprezentacije Hrvatske..

“Sada je u prvom planu Nikola Vasilj. Gledao sam utakmicu BiH s Portugalom. Branio je zaista dobro. Potvrdio je razinu koju ima i koja je posljedica ne samo vratarskog gena koji nosi, već i iskustva iz Bundeslige. I Pirić ima dragocjeno iskustva iz dobrih klubova, tako da i BiH ima vratare na koje se izbornik sigurno može osloniti u vremenu koje slijedi. Ja sam branio za juniorsku vrstu Hrvatske. Tu sam, branim za Zrinjski, na očima sam ljudima zaduženim za izbor. Moje je da se pokažem na terenu, a naravno kad i poziv došao bila bi mi čast”, rekao je golman aktuelnog osvajača Kupa BiH.

Govorio je Marić i o rezultatima svoje ekipe u Premijer ligi BiH.

“Očekivanja su uvijek ista, dvostruka kruna je cilj. Želimo se stabilizirati na prvom mjestu kako bismo imali lakši put prema grupnoj fazi jednog od europskih natjecanja. To želimo svi u klubu, to žele naši navijači i cijeli grad, uživanje u europskim utakmicama kao prošle sezone”, rekao je Marić.

Prije Zrinjskog, Marić je bio član Atromitosa, Houstona, Hoffenheima, Lillestroma, Hannovera, Lechije, Rapid Beča…

“Prije dolaska u Zrinjski razmišljao sam čak o završetku karijere. Onda sam ovdje doživio životnu obnovu, uvjerio se da sve te priče koje su kružile o bh. ligi nisu tačne, već je to vrlo ozbiljna liga koja korača naprijed”, otkrio je golman mostarskog kluba za Sportske novosti.

O planovima za budućnost, Marić kaže:

“Ugovorom sa Zrinjskim vezan sam do idućeg ljeta. Želim da sezona prođe bez ozljede i da rezultatski prođe kako svi u klubu želimo. Naravno, nadam se novom ugovoru u Zrinjskom, ali jednim okom svakako gledam preko granice, prema nekim višim standardima. HNL je sigurno jedna od opcija o kojoj razmišljam, kad se spomenu Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek i drugi klubovi, svakako je to izazov. Želio bih se okušati u Hrvatskoj, svakako.”, rekao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!