Nestvarni Palmer postigao četiri gola i postavio rekord, Arsenal se spasio u posljednjim minutama

Nogomet 28. sep 202418:03 0 komentara
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Pet mečeva Premier lige Engleske bila su na programu u terminima od 16 sati, a na Ostrvu smo vidjeli dva luda rekorda i pobjedu Arsenala u posljednjim minutama ovog popodneva.

Junak dana svakako je Cole Palmer, koji je zabio četiri gola za svega 20 minuta. U intervalu od 21. do 41. minute, engleski reprezentativac pogađao je mrežu Verbruggena čak četiri puta, a posebno je bio magičan treći iz slobodnjaka. Golova pogledajte u nastavku. Prvi, drugi, treći i četvrti gol.

22-godišnji Palmer postao je prvi igrač u historiji Premier lige Engleske koji je postigao četiri gola u prvom poluvremenu.

Chelsea je slavio 4:2, a strijelci za Galebovi bili su Rutter i Baleba.

REUTERS/Dylan Martinez

Arsenal je mukom slavio preko Trossarda i havertza u posljednjim minutama meča 4:2 protiv Leicestera, iako su vodili 2:0, Lisice su se vratila u igru u drugom poluvremenu sa dva gola Justina.

Nešto ranije su Martinelli i Trossard pogađali za sigurno vodstvo tima Mikela Artete u prvom dijelu.

Još jedan rekord postavili su igrači Brentforda, naime, tri meča zaredom postizali su golove u prvom minuti susreta, što nikada nikome nije uspjelo. Utakmicu protiv West Hama, okončali su rezultatom 1:1.

U preostalim utakmicama popodnevnog termina Everton je pobijedio Crystal Palace 2:1, a Fulham je upisao gostujući minimalac protiv Nottingham Foresta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!