Neymar ponovno u Barceloni? Evo kakve su šanse za takvo nešto

Nogomet 03. okt 202411:18 0 komentara
Foto: Youssef Loulidi / Red Bull Content Pool

Posljednji put kada je Barcelona osvojila Ligu prvaka bilo je, sada već davne 2015. godine, a jedan od trojice glavnih aktera pored Lionela Messija i Luisa Suareza bio je i Neymar. Brazilac bi, prema nekim navodima mogao da se vrati u katalonski klub.

Koliko je to realna opcija, teško je reći, međutim, mediji širom Evrope pominju eventualni povratak nekada jednog od najboljih igrača sveta u redove španskog giganta.

Neymar muku muči sa povredama od kako je iz Paris Saint – Germaina prešao u redove Al Hilala. Brazilac nije odigrao meč ravno godinu dana, a za to vrijeme nije mnogo trenirao, što se vidjelo i po kilogramima koje je dobio u međuvremenu.

Iz tog razloga, teško je zamisliti da će se Neymar u ovom dijelu karijere vratiti u Barcelonu koja gradi tim za napad na Ligu prvaka u narednim sezonama. Budućnost Blaugrane je Lamine Yamal koji sa 17 godina čini čuda po Evropi i svijetu.

Istina je, Neymaru ističe ugovor sa Al Hilalom na kraju aktuelne sezone, a onda će biti slobodan u odabiru nove sredine, pošto je sva prilika da ugovor sa šampionom Saudijske Arabije neće produžiti.

Neymar je odigrao 186 utakmica za Barcelonu, a postigao je 105 golova i dodao 76 asistencija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!