Nezapamćene scene u Meksiku: Igrač Chivasa bacio petardu u prostoriji za novinare

Nogomet 04. okt 202410:00 0 komentara
Foto: Brett Patzke-Imagn Images

Podvala s petardom krinog igrača meksičkog Chivasa, Roberta Alvarada (26) na klupskoj konferenciji za novinare, izazvala je ogorčenje meksičkih novinara koji su njegov potez ocijenili neprimjerenim i napustili presicu u znak protesta.

Alvarado se navodno želio našaliti bacivši petardu u prostoriju za novinare. No, pritom je petarda pogodila u nogu jednog od snimatelja.

“Nevjerovatno što se danas dogodilo u Chivasu. U skoro 15 godina praćenja ekipe, ovo se nikada nije dogodilo. Nije to bila nikakva šala,” napisala je novinarka Karina Herrera na društvenoj platformi X.

Priča je ubrzo postala viralna na društvenim mrežama, a Alvarado je preuzeo odgovornost za šalu i ispričao se. Kazao je kako nije imao namjeru baciti petardu u novinarsku sobu, već se našaliti sa suigračima.

Nakon eksplozije petarde, novinari su napustili prostoriju, no dio ih se kasnije vratio kako bi nastavili s dogovorenim aktivnostima. Međutim, svi su oštro osudili postupak igrača.

Novinarima se ispričalo i vodstvo Chivasa koji se trenutačno nalazi na 10. mjestu tabele.

Chivasov trener je bivši argentinski veznjak Fernando Gago kojeg se u posljednje vrijeme povezuje s klupom Boca Juniorsa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!