Nijemci pred meč Lige nacija obišli Zenicu, oduševili ih suho meso i sudžuka

Nogomet 11. okt 202411:58 0 komentara
Foto: Facebook / Afan Abazović

Fudbalska reprezentacija Njemačke jučer je stigla u Bosnu i Hercegovinu gdje ih večeras očekuje meč Lige nacija protiv naše selekcije na stadionu Bilino polju.

Tim Juliana Nagelsmanna sinoć je odradio i službeni trening, a nešto ranije medijima se obratio selektor Julian Nagelsmann uz reprezentativnog golmana Alexandera Nubela.

Danas su čelni ljudi Elfa u pratnji turističkog vodića Afana Abazovića obišla i zeničke ulice.

Abazović je tu vijest podijelio na Facebooku, a istakao je kako je delegacija reprezentacije Njemačke posjetila Sajam domaćih proizvoda koji se održava na Trgu Alije Izetbegovića, a reprezentativci ove zemlje posebno su oduševljeni bili suhim mesom, sudžukom i sirom.

“Ne bih vjerovao sebi, kamoli kome drugom, da ću jednog dana kroz Zenicu provesti i grad prezentovati stručnom štabu četverostrukog svjetskog i trostrukog evropskog prvaka u fudbalu, reprezentaciji Njemačke.

Sat i petnaest minuta sa Elfom u Gradu od čelika bilo mi je, jasno, jedna od najdražih tura u karijeri. Gosti nisu krili oduševljenje gostoprimstvom, niti oduševljenje zanimljivoj historiji Zenice. Hit ture im je bio Sajam domaćih proizvoda na Trgu Alije Izetbegovića. Suho meso, sudžuke, sira iz mijeha, pitaju možemo li ostati ovdje vazdan

Rastali smo se sa poklonima, ja njima motiv Zenice, oni meni dres sa potpisima svih igrača i zajedničkom fotografijom na kraju ture, ispred hotela Zenica.

Još da dođu sutra na Uzavreli grad: turistička tura o industrijskom naslijeđu Zenice. Mada, dovukli su mi biciklo, hvala im!”, poručio je Abazović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!