Novi problem za Milan: Pouzdani veznjak završio sezonu

Nogomet 11. maj 202319:56 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

Ne samo da je Milan pretrpio težak poraz na San Siru u prvom susretu polufinala Lige prvaka od Intera 2:0, već da stvar bude teža ostao je bez jednog od najvažnijih igrača Ismaela Bennacera.

Alžirski vezista, koji je u poslednjih nekoliko sedmica bio veoma kvalitetno taktičko rešenje na poziciji lažne 10-ke, doživio je povredu u prvom poluvremenu milanskog derbija. Ispostavilo se da je u pitanju desno koljeno i da je veoma ozbiljno.

Morat će da ide igrač na operaciju, što automatski znači da je za njega sezona gotova. Bennacer je već imao problema sa koljenom ove sezone, zbog čega je propustio sedam utakmica. Također, ove sezone je propustio još pet utakmica zbog problema a bicepsom.

Od kada je Bennacer došao u Milan 2019. za 17 miliona eura zbog raznih povreda propustio je ukupno 42 utakmice. Posebno je alarmantno što su se neke povrede već ponavljale. Velika šteta, kada je Bennacer bio zdrav i u kontinuiranom trenažnom procesu, bio je jedan od najboljih Milanovih fudbalera.

Pored gotovo nemoguće misije za Rossonere u polufinalu Lige prvaka, ostaje im i borba u Seriji A za jedno od prva četiri mjesta i plasman u Ligi prvaka. Trenutno je Milan na petom mjestu, sa dva boda manje od Intera i pet od drugoplasiranog Juventusa, koga vjerovatno čeka nova kazna i oduzimanje bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!