Odigran meč četvrtfinala Copa Libertadoresa: Velikan takmičenja pri povratku staroj slavi?

Nogomet 20. sep 202408:37 0 komentara
REUTERS/Ricardo Moraes

U prvom meču četvrtfinala Copa Libertadoresa Penarol iz Montevidea kao gost je pobijedio Flamengo u Rio de Janeiru, rezultatom 1:0.

Velikan iz Montevidea riješio je ove godine da povrati davno izgubljenu slavu. Tim od kojeg su samo Independiente i Boca Juniors osvojili više trofeja u Copa Libertadoresum posljednju petu titulu osvojio je sada već davne 1987. i od tada je utonuo u prosječnost južnoameričke scene. S izuzetkom 2011. kada je igrao finale i izgubio od Santosa koji je predvodio Neymar.

Te godine Penarol je posljednji put igrao polufinale, a sada ima veliku šansu da ponovi taj rezultat. Žuto-crni su u prvom meču četvrtfinala pobijedili favorizovani Flamengo na njegovom terenu. Jedini gol postigao je Javier Cabrera poslije sjajnog kontranapada u 13. minutu.

To je bio jedan od ukupno dva šuta u okvir gola Flamenga. S druge strane domaćin je zabilježio sedam takvih pokušaja od ukupno 21 šuta.

Briljirao je Washington Aguerre koji je na kraju zabilježio sedam odbrana. Flamengo je imao i 74% posjeda, ali ni to nije bilo dovoljno da se slomi velikan iz Montevidea.

Revanš u glavnom gradu Urugvaja na programu je za sedam dana, a pobjednik ovog duela ide na pobjednika brazilskog duela Botafogo – Sao Paulo.

U prvom meču u Rio de Janeiru nije bilo golova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!