Oglasio se Piksi nakon Tadićevog oproštaja, poručio da ima jednu želju i prijedlog za Dušana

Nogomet 18. jul 202415:33 0 komentara
REUTERS/Suhaib Salem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković zahvalio se kapitenu Dušanu Tadiću koji je objavio povlačenje iz nacionalnog tima, na svemu što je pružio.

Tadić se danas oprostio od reprezentacije Srbije, posljednju utakmicu odigrao je na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj protiv Danske.

„Dušan Tadić je veliko ime srpskog fudbala i momak koji je ostavio dubok trag u dresu našeg državnog tima. Pratio sam njegovu karijeru od momenta kada je u Vojvodini najavio ogromne domete i kasnije kada je u Holandiji, Engleskoj i Turskoj pokazao da je izrastao u jednog od najboljih veznih igrača u Evropi“, rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt FSS, a piše Sport Klub. 

Stojković je naglasio da poštuje Tadićevu odluku i poželio mu sreću.

„Od trenutka kada sam stupio na dužnost selektora reprezentacije, vidio sam u njemu lidera i bilo mi je mnogo drago što baš Tadić nosi kapitensku traku i broj 10 na leđima. Poštujem njegovu odluku i želim mu mnogo sreće u nastavku karijere, kako one igračke, tako i i one kojoj se bude posvetio nakon aktivnog igranja“.

Selektor Srbije je poručio da će predsjedniku FSS Draganu Džajiću predložiti da Tadić odigra oproštajnu utakmicu.

„Moja je velika želja da mu se organizuje oproštajna utakmica i predložiću predsjedniku Džajiću i ljudima iz FSS da se u prvom slobodnom terminu iskoristi prilika i da se na jedan dostojan način oprostimo od bivšeg kapitena. Tadić je to apsolutno zaslužio“, zaključio je Stojković.

Podsjetimo, selektor i kapiten su imali verbalni okršaj poslije prve utakmice na Evropskom prvenstu sa Engleskom, kada je Tadić izjavio da je trebalo da počne utakmicu, a ne da bude na klupi jer je najspremniji igrač u timu.

Tadić je sa 111 utakmica rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Srbije, postigao je 23 gola i zabilježio 40 asistencija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!