Olmo: Nevjerovatno je biti u finalu, na korak smo od slave

Nogomet 10. jul 202407:51 0 komentara
Foto: REUTERS/Annegret Hilse TPX IMAGES OF THE DAY

Nevjerovatno je biti u finalu. Nije važno ko je zabio, važna je pobjeda. Zaslužujemo biti u finalu i sada smo korak od slave, kazao je španski reprezentativac Dani Olmo nakon trijumfa "Furije" protiv Francuske u polufinalu Eura.

“Tricolori” su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no “Furija” je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala (21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.

“Rano smo primili gol, ali nismo odustali. Onda je Lamine postigao apsolutno nevjerovatan gol,” dodao je bivši igrač zagrebačkog Dinama.

“Koga želim u finalu ? Nije važno protiv koga ćemo igrati,” poručio je Olmo koji je na turniru zabio tri gola.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Lamine Yamal koji je u 21. minuti izjednačio na 1-1 fantastičnim udarcem sa 20-tak metara.

“Jako sam sretan što smo stigli do finala,” kazao je Yamal koji se među strijelce upisao sa 16 godina i 362 oborivši dosadašnji rekord Švicarca Johana Vonlanthena koji je na EP-u 2004. u susretu protiv Francuske zabio pogodak sa 18 godina i 141 dan.

Yamal je na ovom Euru postao i najmlađi igrač koji je nastupio. U susretu 1. kola protiv Hrvatske je zaigrao sa 16 godina i 338 dana srušivši rekord koji je na prošlom EOUR-u postavio Poljak Kacper Kozlowski. Kozlowski je tada protiv Španije zaigrao u dobi od 17 godina i 246 dana.

“Bili smo u teškoj situaciji, nitko nije očekivao gol tako brzo. Međutim, brzo smo se vratili. Ciljao sam i uspio sam pogoditi, jako sam sretan. Pokušavam ne razmišljati previše, uživati ​​u tome i pomoći ekipi, sretan sam i zadovoljan pobjedom, želim nastaviti pobjeđivati. U Njemačkoj ću proslaviti i rođendan,” dodao je mladić koji ima rođendan 13. jula.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!