Peljto sudio u pobjedi Dortmunda protiv Bruggea, minmalac PSG-a, petarda Celtica

Nogomet 18. sep 202422:55 0 komentara
REUTERS/Yves Herman

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 1. kolo UEFA Lige prvaka. Najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto sudio je meč Club Bruggea i Borussije Dortmund na Jan Breydel stadionu, koja je završena pobjedom njemačkog tima 3:0.

Club Brugge 0:3 Borussia Dortmund (Bynoe-Gittens 76’ 86’, Guirrasy 90+’)

Jedini gol na meču postigao je rezervista Jamie Bynoe-Gittens, koji je ušao u igru u 68. minuti, a osam minuta kasnije na asistenciju Emre Cana donio prednost, a onda i potvrdio novim golom u 86. minutu tri boda Milionerima. Aistenciju kod drugog gola zabilježio je Felix Nmecha.

Konačnih 3:0 postavio je Guirassy iz penala.

Što se utakmice tiče, prvi su došli do šanse gosti iz Dortmunda, ali Malen nije bio precizan. Onda su fudbaleri iz Belgije preuzeli inicijativu. Onyedinka je prvo zaprijetio, ali po sredini gola Kobela, da bi prečka bila saveznik Borussije nakon šuta Vetlesena.

Nastavili su napadati domaći, Tzolis je tražio penal, ali glavni arbitar Irfan Peljto nije se odlučio pokazati na bijelu tačku. Skov Olsen je imao dobru priliku u finišu, ali se Kkobel ponovo istakao.

Hugo Vetlesen je nastavio prijetiti ka golu njemačkog sastava, prvo mu je Kobel još jednom odbranio dobar pokušaj, a onda je i Norvežanin tražio penal, međutim nije uspio ubijediti bh. sudiju Peljtu da pokaže za najstrožiju kaznu.

Borussia u 2. kolu će dočekati Celtic, a Brugge ide u Graz na gostovanje kod Sturma.

PSG 1:0 Girona (autogol Gazzinga 90’)

Paris Saint Germain je dominirao tokom cijelog meča u glavnom gradu Francuske, ali Girona je bila nadomak boda na Parka Prinčeva, međutim nisu izdržali na kraju.

Vrijedi izdvojiti šansu Asensija na startu utakmice, zatim dvije Dembelea, te Hakmija u finišu. Međutim Sveci su uspjeli savladati španski sastav preko Nune Mendesa u 90. minutu utakmice, kada je šutirao, a golman Gazzinga skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Drugo kolo donosi derbi Arsenala i PSG, a Girona će na domaćem terenu dočekati Feyenoord.

REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Celtic 5:1 Slovan Bratislava 

Scales je bio strijelac jedinog gola u prvom poluvremenu za škotskog velikana, da bi Furuhasi i Engels golovima startom drugog poluvremena nagovijestili da će utakmica ići u samo jednom pravcu.

Wimmer je donio nadu Slovanu, ali Maeda i Idah su postavili konačnih 5:1.

Celtic u narednom kolu ide Dortmundu, a Slovan dočekuje Manchester City.

REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!