Pobjeda Liverpoola na Molineuxu: Redsi su sada lideri Premiershipa

Nogomet 28. sep 202420:31 0 komentara
REUTERS/Phil Noble

Liverpool će nakon šestog kola Premijer lige biti na čelu tabele sa bodom više u odnosu na Manchester City i Arsenal. Tim sa Anfielda slavio je u posljednjem subotnjem meču na gostovanju Wolverhamptonu rezultatom 1:2.

Uzbuđenja su počela rano, već u šestom minutu kada je Anthony Taylor pokazao prvi žuti karton na utakmici. Opomenu je dobio Trent Alexander-Arnold jer je Taylor ocijenio da igrač gostiju zadržava igru.

Samo šest minuta kasnije, ekipa Arnea Slota traži penal nakon što je u kaznenom prostoru Wolvesa oboren Mohamed Salah, ali Taylora nisu zanimali prigovori.

Igrao se 40. minut kada je Liverpool prvi put ozbiljno prioprijetio. Dominik Szoboszlai je pokupio jednu dobru loptu u šesnaestercu, brzo šutirao, ali je Sam Johnstone bio priseban i sjajno je odbranio ovaj udarac.

Gosti ipak dolaze do prednosti u finišu prvog poluvremena, u drugom minutu nadoknade. Ibrahima Konate je odlično ispratio loptu i glavom poslao loptu u mrežu za 0:1, nakon ubacivanje Dioga Jote.

Priprijetio je Liverpool i u 50. minutu, ali je Salah bio zamalo neprecizan.

A onda gosti krajnje „jeftino“ primaju gol u 56. minutu. Rayan-Ait Nouri je na kraju krunisao ovu situaciju golom, nakon što je pokupio odbijenu lotu nakon šuta Carlosa Forbsa.

Nepuna četiri minuta kasnije, nakon faula Nelsona Semeda u kaznenom prostoru i VAR provjere, taylor je pokazao na bijelu tačku. Precizan je bio Mohamed Salah u 61. minutu za novo vodstvo Redsa i pobjedu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!