Policija tukla nezadovoljne navijače Valencije, gazdu to ne dotiče (VIDEO)

Nogomet 22. okt 202410:58 0 komentara
Foto: REUTERS/Henry Romero

Valencia je u desetom kolu La Lige poražena 3:2 od Las Palmasa na Mestalli. Oko 43 hiljade gledalaca na kultnom stadionu svjedočili su novom teškom posrtaju nekad uspješne Valencije, koja je trenutno najgora ekipa španskog prvenstva.

Šišmiši su i prije sezone proglašena jednim od kandidata za ispadanje i njezina kriza traje dugo.

Za Las Palmas je ovo bila prva pobjeda ove sezone. Gosti su bili u nizu od 23 utakmice bez pobjede, a posljednju prije sinoćnje ostvarili su 10. februara, baš protiv Valencije. Ovim porazom ekipa trenera Rubena Baraje gurnuta je na dno i slijedi joj teška borba za ostanak.

Nakon utakmice nastali su neredi ispred Mestalle. Hiljade navijača Valencije okupili su se uoči utakmice kako bi osudili vladavinu gazde Petera Lima, a nakon utakmice su se zadržali pred stadionom i na klupskom parkingu.

Morala se umiješati i policija, koja je rastjerala navijače, međutim, revoltirana grupa zaputila se prema sjedištu kluba, koje je samo nekoliko metara udaljeno od stadiona. Nezadovoljni navijači Valencije palili su sve pred sobom i sukobljavali se sa policijom. Običan protest pretvorio se u ozbiljan incident, a nekoliko navijača i policajaca je povrijeđeno.

Navijači Valencije mrze gazdu kluba

Valencijini navijači izrazito su nezadovoljni singapurskim gazdom Peterom Limom (71), koji je klub preuzeo 2014. godine, kada je otkupio 70.4 posto dionica. Lim je singapurski poslovni magnat koji je počeo kao ulagač u palmino ulje. Sada je privatni ulagač usmjeren na zdravstvo, imovinu, sport i obrazovanje.

Nezadovoljstvo Limom je ogromno. Svjedoči tome i vest iz avgusta, kada je dvoje navijača Valencije uhapćeno u Singapuru tokom medenog mjeseca jer su protestvovali protiv Lima.

j

Naime, uhapšeni muškarac držao je transparent sa natpisom “Lim go home“ (Lim, idi kući) ispred vlasnikove kuće u azijskom gradu-državi, izvještavao je El Mundo.

Navijači su mislili da se radi o hotelu koji pripada singapurskom biznismenu te su postavili i nalepnicu s riječima “Lim out“ na ulazna vrata.

Par je uhapšen pri pokušaju odlaska iz Singapura, pisala je Marca. El Mundo je objavio da su im oduzeti pasoši.

Navijači Valencije već godinama organiziraju masovne proteste na ulicama grada protiv većinskog vlasnika kluba Lima, ali njega to očigledno ne dotiče. Nekako će morati da nađu zajednički jezik i stave tačku na nesuglasice, jer ovako više ne ide…

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!