Porto pao u Bodeu s igračem više, slavio i AZ Alkmaar

Nogomet 25. sep 202421:53 0 komentara
Mats Torbergsen/NTB via REUTERS - Jens Hauge (Bode/Glimt)

Krenula je i Liga Evrope. U terminu od 18.45 odigrane su prve dvije utakmice prvog kola, identične pobejde od po 3:2 ostvarile su ekipe Bode/Glimta i AZ Alkmaara.

Odigrane su uvodne dvije utakmice nove sezone fudbalske Europske lige koja će se igrati po istom principu kao Liga prvaka, a startne su pobjede upisali Bodo Glimt i AZ Alkmaar.

Norveški Bodo je na domaćem terenu savladao Porto 3-2 iako su gosti vrlo rano poveli, već u osmoj minuti golom Omorodiona. Bodo je imao brz i kvalitetan odgovor pa je tako Hogh u 15. minuti iz kontranapada izjednačio na lucidnu asistenciju Haugea.

Potom je Hauge počeo i zabijati, bio je strijelac u 40. i 62. minuti za 3-1, s tim da je domaćin treći pogodak postigao s igračem manje. U 51. minuti je zbog drugog žutog kartona isključen Maatta. Unatoč igraču manje Bodo je do kraja sačuvao vodstvo i startna tri boda, jer je Porto tek smanjio na 2-3 golom Guela u 90. minuti.

Uspješan domaćin je bio i nizozemski AZ koji je s identičnih 3-2 svladao Elfsborg. Po kišovitom vremenu u Alkmaaru gosti iz Švedske su poveli u 23. minuti kada je iskosa pogodio Ouma za vodstvo Elfsborga. Krajem prvog i početkom drugog dijela na scenu je stupio Ruben van Bommel koji je postigao golove u 44. i 50. minuti za preokret i vodstvo AZ-a 2-1.

Kratko je AZ uživao u vodstvu jer je Hedlund u 53. minuti pogodio za 2-2, ali potom je ključan bio trenutak u 74. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za AZ, a Parrott je pogodio s bijele tačke za 3-2 i pobjedu AZ-a.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!