Posljedice žestokog navijačkog napada: Jedna osoba izgorjela u plamenu, nekoliko povrijeđeno palicama

Nogomet 28. okt 202412:14 0 komentara
Screenshot/X

Nova velika tragedija pogodila je brazilski fudbal nakon što je jedan navijač izgorio u plamenu, a nekoliko navijača je povrijeđeno.

Do nesreće je došlo dok su se navijači Cruzeira vraćali kući poslije utakmice sa Atletico Paranaenseom koja je odigrana u Curitibi.

Kako su pren‍ijeli brojni lokalni i svjetski mediji, navijače Cruzeira, pripadnike ultras grupe Mafija Azul, napali su, kako se pretpostavlja, navijači Palmeirasa, ultras grupa Mancha Verde.

Napadači su na autobus ispalili vatromet i bacali bombe kućne izrade, a ulica je bila zasuta ekserima od kojih su gume na autobusu probušene, i to je dovelo do požara.

Napadači su i snimili cijeli incident, a na snimcima se vidi i detalj kako prilaze jednom povrijeđenom navijaču Cruzeira.

Lokalni mediji navode da je jedan navijač preminuo, tačnije da je izgorio, a da ih je nekoliko povrijeđeno od udaraca metalnim palicama koje su zadobili kada su uspjeli da pobjegnu iz autobusa u plamenu.

Prije dvije godine, u septembru 2022. veliki okršaj dvije grupe završen je tako što je četvero ljudi ubijeno, a desetero u toj pucnjavi povrijeđeno.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!