Potencijalni bh. reprezentativac blista u projektu Ibrahimovića: Drugi gol Hodžića u četiri dana (VIDEO)

Nogomet 01. okt 202408:23 0 komentara
Foto: Instagram Demirel Hodzic

Jedan do potencijalnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, Demirel Hodžić, nastavlja da blista u ekipi Milan Futuro.

Talentovani fudbaler postigao je drugi gol u samo četiri dana, u seniorskoj ekipi koja je projekat Zlatana Ibrahimovića u italijanskoj seriji C, koja je formirana kako bi mladi igrači stasavali i kasnije bili konkurenti za prvi tim Milana.

Prije Rossonera, ovim putem su ranije krenuli u Juventusu, gdje su gradili bazu mladih igrača za budućnost.

Hodžić ima 19 godina, a sada je bio strijelac i dobio bod ekipi Milan Futura protiv Lucchesea. Prije četiri dana postigao je također pogodak u pobjedi mladih igrača italijanskog velikana protiv Spala, kada su slavili 2:1.

Demirel Hodžić ima državljanstva Švedske i Bosne i Hercegovine, a igra na pozicija centralnog veznog igrača, gdje je selekciji BiH izuzetno potreban perspektivni igrač koji bi činio budućnost tima u narednom godinama.

“On je bio i prije u pričama. Mogu vam samo jedno reći, stvarno radimo, dok ste bili na odmoru mi smo bili po svijetu, analizirali, donosili te informacije, sve te info skupljamo i onda na miru gledamo što će nas zadovoljiti. Može se dogoditi greška, to je tako, ali je to sve iskreno. Ako se dogodi greška nije namjera. Svi smo tu, imamo platformu mladih igrača, broji preko 200 igrača”, kazao je ranije direktor reprezentacije BiH Emir Spahić, na pitanje o tome da li je savez ramatrao Hodžića.

Hodžić je karijeru počeo u švedskom IFK Gotebrogu, zatim je nastupao i za mlađe selekcije Bologne, da bi ove godine prešao u slavni Milan.

Kada je stekao državljanstvo BiH, dobijao za pozive za selekcije U17 i U18 BiH, a trenutno njega procijenjena vrijednost na fudbalskom tržištu iznosi 100.000 eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!