Pranjić o vremenu provedenom u Tuzli: “Ispalo se, ali nije kraj svijeta…”

Nogomet 25. jun 202315:27 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Doskorašnji trener Slobode Danijel Pranjić po prvi put je govorio za medije nakon ispadanja iz Premijer lige sa tuzlanskom ekipom.

Pranjić je za portal Micro mreža kazao kako se okrenuo traženju novog angažmana budući da neće ostati u Tuzli. Također, podijelio je utiske o vremenu provedenom u Slobodi i činjenici da je klub napustio društvo najboljih.

“Meni nije to debakl, poslije ispadanja nisam dao nijednu izjavu za medije jer drugi dan poslije ispadanja kada sam vidio šta se sve “baca” vani, kako se iznosi prljavi veš, ja sam shvatio, ja sam pobjednik jer nisam pristao učestvovati u takvim radnjama, iako je bilo teško sve to preživiti, živio si s igračima, a bio si predodređen za ispadanje. I to je ono što boli, ja znam kako sam radio u Tuzli, ali taj rad se nije mogao ostvariti. Pogledajte samo zadnje kolo i mislim da tu leži razlog zašto je Sloboda ispala.”

Bivši hrvatski reprezentativac je pozitivno govorio o gradu i bio je spreman ostati i dalje, ali nije imao priliku razgovarati sa rukovodstvom.

“Rekao sam odmah poslije utakmice protiv Željezničara da želim ostati, ali nakon te utakmice više nije bilo uprave, niko nije ostao u klubu, nisam imao s kim razgovarati i dan danas nisam ni sa kim pričao. Ispalo se znam, težak udarac, ali nije to tragedija, nije kraj svijeta ako se sutra nastavi raditi, ali vidimo da će to biti nova sezona s brda s dola”, rekao je Pranjić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE I OVO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!