Predsjednik Barcelone govorio o povratku Messija, navijači oduševljeni

Nogomet 15. maj 202315:39 0 komentara
REUTERS/Christian Hartmann

Barcelona je osigurala titulu u La Ligi, pošto je u gostima pobijedila Espanyol rezultatom 4:2 u 34. kolu La Lige. Predsjednik Barcelone Joan Laporta priznao je da katalonski klub želi da vrati argentinskog fudbalera Lionela Messija u katalonski klub, prenose španski mediji.

Laporta je istakao da je plan Barcelone da pronađe adekvatan sistem i plan održivosti u kojem bi se Messijeva primanja uklopila u klupski budžet, ali je dodao da ekipa sa Nou Campa mora da sačeka odobrenje čelnika La Lige. Messi je igrao za Barcelonu od 2000. do 2021. godine.

“Želimo Messija, ali nećemo da ponudimo ‘lude brojke’ za taj ili bilo koji drugi ugovor. Pokušat ćemo da napravimo da sistem funkcioniše sa planom održivosti, a onda ćemo da sačekamo odobrenje“, rekao je Laporta.

On je ponovio da je Messi najbolji fudbaler svijeta.

„Gdje bi Messi igrao u našem klubu? To će Xavi da odluči, ali to nikada nije bio problem sa najboljim fudbalerom na svijetu“, dodao je predsjednik Barcelone.

Laporta je istakao da je u posljednjih nekoliko mjeseci popravio odnos sa Messijem.

“Razgovarao sam s Leom, popravili smo naš odnos. Bilo je jako lijepo. Barcelona je Barcelona, a ovaj klub može da se takmiči sa svima. Što se tiče Al Hilala, oni prave dobar posao u Saudijskoj Arabiji. Međutim, Barcelona je Messijev dom. Želimo ga u našem klubu“, rekao je Laporta.

Messi ima ugovor sa Paris Saint Germainom do 30. juna ove godine, ali još nije odlučio gdje će da nastavi igračku karijeru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPa

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!