Predsjednik FS Hrvatske o sramotnim skandiranjima: Ja to nisam vidio, neka dokažu

Nogomet 21. jun 202413:11 1 komentar
Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch

Navijači Hrvatske i Albanije na tribinama sudjelovali su u navijanju koje se čulo na stadionu, ali i putem televizijskog prijenosa.

UEFA je pokrenula postupak protiv Hrvatske i Albanije zbog neprimjerenog navijanja, a sve je komentirao predsjednik HNS-a Marijan Kustić:

“Postupak je otvoren. Mi smo uvijek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju.

U prvoj utakmici smo imali primjedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemojmo sada predbacivati na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni dokažu da je doista tako bilo. Ja to osobno nisam vidio, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100 tisuća naših navijača, uistinu čestitam na tome.”

Nogometni savez Srbije UEFA-i se obratio pismom u kojem među ostalim navode:

“Kao što ste vjerovatno obaviješteni, u 58. minuti hrvatski i albanski navijači skandirali su ‘Ubij, ubij Srbina’. Nije riječ o pojedincima iz navijačkih skupina, već o većem broju navijača ovih reprezentacija.

Riječ je o činu koji u tom trenutku nije bio sankcioniran u skladu s propisima UEFA-e koji su jasni, kao i ponašanje službenika u ovakvim situacijama, Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo u svim situacijama, a posebno na jednom ovako velikom sportskom događaju koji se prati diljem Evrope i svijeta.

Prema informacijama koje imamo, jedan igrač albanske momčadi je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, koristeći megafon uzvikivao isti povik i tako raspaljivao masu”.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare