Procurili dokumenti koji otkrivaju šta se događalo prije horora u Grčkoj

Nogomet 08. aug 202315:42 0 komentara
ANGELOS TZORTZINIS / AFP

Jedan navijač AEK-a ubijen je u sukobu s Bad Blue Boysima u Atini. Cijela sportska javnost je u šoku.

Grčka je u šoku nakon užasnih scena koje su se dogodile u ponedjeljak navečer.

Portal Newsbomb.gr objavio je dokumente koji dokazuju da su grčke vlasti unaprijed dobile obavijest o mogućnosti dolaska huligana, kako iz tabora Dinama, tako i iz Panathinaikosa.

“Nažalost, ne samo da nisu ozbiljno shvatili informacije koje su dobili od navodno pouzdanog izvora, nego su bili iznenađeni tragičnim scenama ispred OPAP Arene”, piše portal Newsbomb.gr.

Portal newswit.gr piše da obavještajci grčkog odjela specijaliziranog za antisportsko nasilje već dva dana znaju da će u Atinu doći huligani te da su pismeno obavijestili sve nadležne službe.

JOŠ SPORTA:

Dokumenti otkrivaju da su službenici Odjela za suzbijanje nasilja u sportu 6.8.2023 napisali tajni dokument naziva “Nogometna utakmica AEK – GNK Dinamo Zagreb” u kojem ističu sljedeće u vezi uz informaciju koju su dobili od inozemnih tijela:

“U utorak 8.8.2023. u 21:45 u OPAP ARENI na rasporedu je nogometna utakmica 3. pretkola Lige prvaka između AEK – GNK Dinamo Zagreb. Prema informacijama hrvatskih sigurnosnih službi, očekuje se da će u našu zemlju doputovati oko 150 navijača GNK Dinamo Zagreb. Prema informacijama koje su našoj službi stigle iz inače pouzdanog izvora i koje se stalno provjeravaju u našu zemlju stiže 100 organiziranih navijača GNK Dinamo Zagreb – BAD BLUE BOYS – od kojih će neke ugostiti navijači Panathinaikosa s kojim su bratimljeni i održavaju odlične odnose i komunikaciju, a neki će uglavnom boraviti u raznim Airbnb smještajima u blizini Avenije Alexandra. Osim toga, manji broj njih može biti smješten u središnjim uredima Panathinaikosa u Aleksandrovoj ulici 115, koji bi trebali biti otvoreni u poslijepodnevnim satima 8. 7. 2023. Naša služba prati stvar i za sve nove informacije ćemo vam se dodatno javiti”, stoji u dokumentu, a prenosi Jutarnji.hr.

Dan nakon, odnosno 7. augusta 2023., dostavljen je i drugi dokument u kojem se ponovno upozorava, ovaj put na poziv navijačima da se okupe ispred OPAP Arene pod izgovorom preuzimanja ulaznica. Napominje se i da službe “sve prate i da će se javiti s najnovijim informacijama”.

Sve najnovije informacije ubistva u Grčkoj, pratite na blogu portala N1 BiH. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!