Provokacije Torpeda na društvenim mrežama: Sarajevo je crno-bijelo

Nogomet 21. jul 202311:01 0 komentara
N1/F.Z.

Sarajevo je sinoć na stadionu Asim Ferhatović-Hase dočekalo Torpedo Kutaisi u uzvratnom meču 1. pretkola Konferencijske lige. Na kraju nakon velike drame i penala pobjedu je ostvario Torpedo Kutaisi i plasirao se u narednu fazu ovog takmičenja.

Sarajevo je odlično ušlo u susret. Kyeremeh upisao asistenciju, a kapiten Bordo tima sjajno pobjegao i matirao Kljajića. Kada se činilo da je Bordo tim u 2. pretkolu u sudijskoj nadoknadi Torpedo dolazi do poravnanja. Strijelac je nakon slobodnog udarca bio Gigauri za veliko slavlje gostujuće ekipe i dodatnih pola sata.

Na kraju su penali odlučili pobjednika. Bolje se u raspucavanju snašla gostujuća ekipa i izborila prolaz dalje. Junak u penal seriji bio je gostujući golman Kljajić koji je odbranio dva penala, te je najzaslužniji što je na kraju Torpedo došao do pobjede i plasmana u drugo pretkolo ovog takmičenja.

Gruzijci su proslavili ovu veliku pobjedu na terenu Koševa, a odlučili su se i “bocnuti” Sarajevo putem svojih društvenih mreža.

Torpedo je na zvaničnom Facebook profilu objavio fotografiju strijelca gola koji je utišavao navijače Sarajeva kada je izjednačio na 1:1, a poslali su i zanimljivu poruku.

“Da, da, da! Sarajevo je crno-bijelo! Igramo protiv Aktobea u narednoj rundi”, navodi se u objavi Torpeda.

Još jednom je Sarajevo razočaralo svoje navijače koji su nekoliko dana prije napravili veliku euforiju. Očekivao se prolaz, ali do toga nije došlo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte još:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!