Proziva ga Spalletti, ali Inter vjeruje Inzaghiju

Nogomet 12. okt 202411:26 0 komentara
REUTERS/Alessandro Garofalo

Italijanski mediji u subotu tvrde da Inter ima puno povjerenje u Simonea Inzaghija koji je na privatnom planu imao nekoliko veoma teških sedmica zbog policijske istrage u okviru koje je bio ispitan pa zatim i "prozivki" koje su stigle od selektora Italije Luciana Spallettija.

Iako on sam nije obuhvaćen istragom, Simone Inzaghi bio je na ispitivanju u policiji u vezi sa slučajem hapšenja huligana koje se odigralo 16. septembra. Tog dana policija je uhapsila 19 osobaa, pripadnika ultras grupa Intera i Milana koji su osumnjičeni za veze sa mafijom, korupciju, iznudu…

Inzaghi je saslušan jer su snimci prisluškivanih razgovora pokazali da je imao komunikaciju sa jednim od uhapšenih, Marcom Federicom o „obezbjeđivanju dodatnih ulaznica za finale Lige šampiona 2023. godine protiv Manchester Cityja“.

Nakon toga se Inzaghi našao i na udaru selektora Italije, Luciana Spallettija, koji se ovom temom bavio na konferenciji za medije pred mečeve reprezentacije u Ligi nacija.

I Inter i Inzagi bili su „šokirani i razoračani“ komentarima selektora koje su ocijenili kao nepotrebne.

Klub, kako navodi “La gazzetta dello sport”, stoji uz Inzaghija i ima puno povjerenje u trenera. Da li je to samo ustaljena floskula dak se u pozadini traži novi trener ili klub zaista želi da ukaže potpuno povjerenje Inzaghiju, pokazaće vjerovatno veoma skora budućnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!