Rasim Ljajić o Partizanu: Radit ćemo bez plate, neki će ostati bez posla

Nogomet 19. okt 202415:50 0 komentara
TANJUG/Dimitrije Goll

Partizan bi u ponedjeljak, 21. oktobra, trebao za početak da dobije privremenu upravu poslije odlaska prethodne koju su godinama predvodili Milorad Vučelić i Miloš Vazura.

Kandidat za predsjednika FK Partizan Rasim Ljajić rekao je da želi da klub iz Humske bude moderan i uspješan i najavio brojne promjene u narednom periodu uz napomenu da je pred novim rukovodstvo, rudarski posao.

„Pošto se formira privremeni organ u ponedjeljak, poslije šest mjeseci ćemo izaći s rezultatima, u tom periodu bi trebalo da se održi Skupština. Ima tu vrlo vrijednih i marljivih ljudi, neki kažu da bi sve trebalo otjerati. To ne možete da radite, nije to lokalna samouprava, mi ćemo izaći s nekim preporukama, izaći ćemo s mjerama, s planom za jedan moderan i uspješan Partizan”, kazao je Ljajić u gostovanju na TV Prva, a potom je još dodao:

“Hoćemo da postavimo Partizan na modernim osnovama, posebni akcenat će biti na omladinskoj školi, namjeravamo da otvorimo odbanište, da otvorimo škole po Srbiji. Mi moramo da budemo fabrika koja će da stvara igrače. Nadam da ćemo imati tim ozbiljnih ljudi, koji vole Partizan, pred nama je rudarski posao.”

Ljajić je umjereni optimista kad je u pitanju budućnost Partizana, ali je svjestan da će put oporavka biti dug i težak.

„Mislim da mogu da napravim napredak. Ne bi trebalo sad da stvaramo prevelika očekivanja, jer je to vrsta opasnosti. Niko nema čarobni štapić, da nije bilo države mi ne bi dobili licencu, klub je izdvojio da se plate neki igrači, ali sad u januaru ide nova obaveza, pa opet nova. Najveći doprinos je da neko skreše dugove. Obaveze na godišnjem nivou prema igračima moraju da se smanje. Ko hoće da pomogne Partizanu, ko će to da plati? Neće ni država, privatni sektor, sad se posluje zdravo, volio bih da budemo i prvaci Evrope, ali sad prvo moramo da očistimo svoju kuću“, dodao je Ljajić.

Ističe Ljajić da će njegov rad biti volonterski.

„Naravno, imam dilemu, i dalje imam dilemu, ali sad nemam kud, ovo mi je prioritet. Nije mi potrebna slava, svi koji budemo radili, radit ćemo bez dinara. Partizanu je sad potrebna pomoć, sad bi svi stvarno koji vole Partizan trebalo da pomognu da se klub stabilizuje“, podvukao je Ljajić.

Najavio je Ljajić i mjere koje će biti na snazi u narednom periodu.

„Da se klub stabilizuje, da se smanje plate, Partizanu je potrebna pomoć. Morat će ljudi da se pomire da imaju manje plate, neko će ostati i bez posla. Ja sebe ne vidim kao spasioca, svi moramo nešto da uradimo kako bi klub se spasio. Ja ću pokušati da nešto napravim, ali s aspirinom se karcinom ne liječi. Morat će da budu neki rezovi“, istakao je Ljajić.

Budući čelnik Partizana je imao poruku i za navijače crno-bijelih.

„Poruka navijačima je da se vrate na stadion. Fudbal bez navijača nije isti sport, taj osjećaj pripadnosti Partizanu, nikad to nisam doživio, ja očekujem da će navijači prepoznati taj momenat i dati podršku timu i ovim novim ljudima u upravi“, zaključio je Ljajić gostujući na TV Prva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!