Razigrana Sloga srušila GOŠK u Doboju, Gabeljani u teškoj situaciji

Nogomet 26. okt 202415:20 0 komentara
Foto: Sport i mladi

Fudbaleri Sloge iz Doboja slavili su u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv GOŠK-a iz Gabele rezultatom 2:0.

Nakon opreznog starta i igre s obje strane na prvu priliku čekali smo do 14. minute. Izveo je Jović korner, Vidić šutirao, ali je lopta otišla pokraj gola.

Dvije minute kasnije vidjeli smo novu šansu za domaći tim. Jović je bio u veoma dobroj situaciji nakon pasa kojim je izbačen, izašao na golana Karića, ali ovaj sjajno intervenisao.

Sloga je nešto bolju igru krunisala u 27. minuti susreta. Lijepa akcija domaće ekipe po lijevoj strani. Kvesić ubacio za Vidića kojeg lopta preskače i stiže do Popare koji snažnim udarcem matira golmana GOŠK-a-

Pokušavao je dvije minute kasnije Vidić, ali je njegov šut otišao preko gola.

Drugi gol ekipa Sloge postigla je u samom finišu prvog dijela. Đokić je sjajno centrirao, a Đekić glavom pogađa za prvijenac u dresu tima iz Doboja.

Sloga bolja i u drugom dijelu

Nastavile su Dobojlije ofanzivno i u drugom dijelu. Prijetio je Ristić nakon Kornera u 49., a nakon njega i Ovčina minut kasnije. Lopta je otišla pored gola.

Đokić je ponovno prijetio u 56. minuti, ali je Karić zaustavio i ovoga puta njegov udarac.

GOŠK je najbolju šansu imao u 75. minuti susreta. Čoko se našao oči u oči sa Bojanom Pavlovićem, lijepo je šutirao, ali je golman Sloge sjajno intervenisao.

Nakon toga na drugoj strani prijetili su Jović i Đekić, ali se rezultat nije mijenjao.

Nakon 11 kola Sloga je 9. na tabeli sa 12 bodova, dok je GOŠK 11 sa svega 4 boda i nalazi se u dosta teškoj situaciji.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!