Real slavi mađioničara Rodryga, Militao zaigrao poslije pauze

Nogomet 01. apr 202400:19 0 komentara
REUTERS/Violeta Santos Moura

Kompletiran je nedjeljni program takmičenja u fudbalskom prvenstvu Španije. Real Madrid je kao domaćin savladao Athletic Bilbao rezultatom 2:0.

Oba gola za šampione postigao je Rodrygo Goes – u 8. i 73. minutu.

Rodrygo je vodstvo donio nakon prelijepog solo prodora.

Mogao je Real da duplira prednost još krajem prvog poluvremena – Bellingham je centrirao, ali lopta nije stigla do Brahima Diaza u šesnaestercu. Nekoliko sekundi kasnije je nakon kornera opasan udarac glavom uputio Auralien Tchouameni, ali je lopta prošla sa spoljne strane stative.

Inaki Williams je umalo izjednačio u 52. minutu, ali je Lunin odbranio udarac koji bi u suprotnom završio u bližem uglu.

Lekue je oborio Rodryga u kaznenom prostoru osam minuta kasnije i to pošto je loptu na taj dio terena poslao fudbaler gostiju Vesga, ali je glavni arbitar meča samoinicijativno, bez podrške pomoćnika, dosudio ofsajd.

Drugi gol je ličio na prvi, mada je Rodrygo tada ima znatno više prostora i posle maestralne asistencije Judea Bellinghama prevario defanzivce i golmana Agirezabalu.

U samom finišu je u igru ušao i brazilski štoper Eder Militao – nakon sedam i po meseci oporavka od teške povrede koljena.

Evo i stanja na tabeli nakon ovog kola:

Standings provided by Sofascore

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!