Reus se golom oprostio od Borussije, Keln i Huseinbašić ispali u Cvajtu, Leverkusen završio bez poraza! (VIDEO)

Nogomet 18. maj 202417:26 0 komentara
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Današnjim mečevima 38. kola kompletirana je sezona u njemačkoj Bundesligi.

Kada je u pitanju sam vrh tabele Bayern je ispustio i drugo mjesto jer ga je na tabeli preskočio tim Stuttgarta, a smo saznali putnike u niži rang takmičenja.

Union Berlin je tako u posljednjem kolu uspio osigurati opstanak u društvu najboljih pobijedivši Freiburg sa 2:1. Doveo je domaćine u prednost Hollerbach u 68. minuti susreta, ali Doan je poravnao rezultat, ali je Haberer u finišu susreta donio trijumf svojoj ekipi nakon što Volland nije iskoristio penal..

Na ruku je ovoj ekipi išao i rezultat iz Bremena gdje je Werder sa 4:1 savladao Bochum. Bochum će tako igrati u baražu za opstanak u društvu najboljih.

Koln je u posljednjem kolu poražen od Hendenheima i tako će naredne sezone igrati u Cvajti. Naš Denis Huseinbašić zbog kartona nije igrao na ovom susretu.

Od ranije je poznato da je Darmstadt putnik u niži rang. Darmstadt je poražen od Borussije Dortmund sa 4:0. Golove za milionere postizali su Maatsen (30’), Reus (38’) i Brandt (72’).

Bayern je poražen od Hoffenheima iako je imao prednost od 0:2. Na kraju su domaći slavili sa 4:2 golovima Beiera, te Kramarića koji je mrežu protivnika pogađao u tri navrata.

Hoffenheim je ovim trijumfom stigao do plasmana u Ligu Evrope naredne sezone.

Pobjedom su se od sezone oprostili u fudbaleri Bayer Leverkuseina nad Augsburgom 2:1. Ermedin Demirović odigrao je cijeli meč za goste, ali se nije upisivao u listu strijelaca. Tako je tim Xabija Alonsa ispisao historiju završivši sezonu bez poraza!

Bundesliga – rezultati:

Bayer Leverkusen 2:1 Augsburg

Borussia Dortmund 4:0 Darmstadt

Eintracht 2:2 Leipzig

Heidenheim 4:1 Koln

Hoffenheim 4:2 Bayern

Stuttgart 4:0 Monchengladbach

Union Berlin 2:1 Freiburg

Werder 4:1 Bochum

Wolfsburg 1:3 Mainz

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!