Revija golova (i poništenih golova) i remi Ville i Liverpoola

Nogomet 13. maj 202423:07 0 komentara
REUTERS/Carl Recine

Na posljednje gostovanje kao menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je stigao na Villa Partk i na Anfield ponio - bod. U meču pretposljednjeg kola Premijer lige, Aston Villa i Liverpool odigrali su neriješeno, 3:3. A samo pet minta do kraja Liverpool je imao dva gola prednosti.

Poveli su Redsi nakon samo 61 sekunde i to autogolom čuvara mreže domaćih Emililana Martineza.

Martinez je u Premijer ligi postigao tri autogola – najviše u historiji takmičenja.

Šutnuo je Harvey Elliott, Martinez je loptu uhvatio, ali mu je ona iskliznula da bi je u dodatnom pokušaju hvatanja Argentinac samo gurnuo u mrežu.

Odgovorila je Villa veoma brzo. U 12. minutu Yuti Tielemans trese mrežu iza Alissonovih leđa na dodavanje Olliea Watkinsa koji igra sezonu karijere. Watkinsu je ovo 13. asistencija u sezoni, a dao je i 19 golova.

Gosti na odmor odlaze uz prednost. Iz blizine je na odbijenu loptu dobro reagovao Cody Gakpo. Igrao se 23. minut kada je Liverpool ponovo poveo.

Gol Gakpa je 1.196. gol u Premijer ligi ove sezone i sada je sezona 2023/24. druga po efikasnosti – iza sezone 1992/39. u kojoj su postignuta ukupno 1.222 gola.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, gosti dolaze i do trećeg gola. Elliott je u 48. minutu izveo slobodan udarac, a Jarell Quansah je sjajno skočio i poslao loptu u mrežu.

Villa je pogodila u 52. minutu, ali je pogodak Watkinsa nakon VAR provjere koja je potrajala nekoliko minuta poništen zbog ofsajda.

Tresla se mreža iza Martinezovih leđa i u 59. minutu, ali je nakon VAR provjere gol Elliotta ovoga puta ponošten zbog ofsajda.

Dobru i hrabru igru Villa je krunisala sa dva brza gola u finišu meča. I to nakon sjajne odbrane Martineza na projektil koji je ka njemu poslao Trent Alexander-Arnold.

John Duran je bio heroj Ville. Prvo je matirao Alissona u 85, a zatim i u 88. minutu duela. Prvi gol je dao tako što je okušao sreću snažnim šutem van kaznenog prostora, a drugi tako što je malo skrenuo loptu koju je ka golu uputio Moussa Diaby.

Između njegova dva gola, Liverpoolu je poništen još jedan gol. Ovoga puta je sudija ocenio da je Darwin Nunez bio u ofsajdu.

U posljednjem kolu Liverpool kod kuće igra protiv Wolverhamptona. Aston Villa će gostovati Crystal Palacu. Posljednje kolo Premijer lige na programu je 19. maja.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!