Rođeni nastavljaju oduševljavati navijače: Nakon Oreča potpisao još jedan igrač!

Nogomet 05. dec 202317:04 0 komentara
N1 / F.Z.

Velež je proteklog vikenda u velikom derbiju srušio ekipu Sarajeva, a današnjim vijestima nastavili su iz tabora Rođenih uveseljavati svoje navijače.

Najprije je danas mostarski tim objavio kako je produžio ugovor sa Antom Orečom, a isto je učinjeno i sa iskusnim Nerminom Haskićem.

Zvanično: Velež produžio ugovor sa važnim prvotimcem!

“U prisustvu člana Upravnog odbora FK Velež Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesetčetverogodišnjeg Banovićanina za Rođene vezati do ljeta 2025. godine.”, poručili su iz Veleža.

FK Velež

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, gdje je u istoimenom fudbalskom klubu i napravio svoje prve fudbalske korake.

Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo fudbalska karijera vodila ga je put Poljske, Slovačke, Srbije pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni.

Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.

Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 66 navrata, postigavši pritom 31 gol uz upisanih 7 asistencija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!