Rodri najavio štrajk fudbalera: Ovako više ne ide

Nogomet 18. sep 202407:50 0 komentara
REUTERS/Wolfgang Rattay

Fudbaler Manchester Cityja Rodri najavio je da su igrači širom Evrope blizu donošenja odluke o štrajku zbog povećanog broja utakmica.

I u Ligi prvaka ove sezone imamo povećanje broja mečeva, pošto će svaki tim umjesto šest u prvoj fazi odigrati osam utakmica.

„Mogu da kažem da 60 ili 70 utakmica nije optimalno za igrača u jednoj sezoni. Fudbaler može na najvišem nivou da odigra između 40 i 50 utakmica. Ove godine možda ćemo da odigramo ukupno 70 ili 80 utakmica u svim takmičenjima. To je previše“, rekao je Rodri na konferenciji za medije uoči meča s Interom u prvom kolu Lige šampiona.

Veznjak Cityja je istakao da većina igrača ima slično razmišljanje.

„Ako pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje igrača, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora. Mi patimo“, dodao je Rodri o mogućnostima štrajka.

Zdravlje i odmor igrača je stavio u prvi plan.

„Nije sve u novcu ili marketingu. Ima nešto i u kvalitetu showa. Igram bolje kada nisam umoran. Moramo da se brinemo o sebi. Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, moramo da se odmorimo. Drugim riječima, ako se broj utakmica povećava, nivo i kvalitet opadaju“, istakao je Rodri.

Ukoliko nekada dođe do smanjivanja broja utakmica, biće zanimljivo ispratiti kako će se to odraziti na zarade klubova i organizacija, odnosno na plate fudbalera.

Fudbaleri Manchester Cityja dočekat će u srijedu od 21 čas ekipu Intera u prvom kolu Lige prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!