Roma i Atalanta u Ligi Evrope, Juve u Konferenciji, Verona i Spezija u baražu

Nogomet 04. jun 202323:24 0 komentara
AS Roma

Spuštena je zavjesa u Seriji A, riješene su i posljednje dileme, Atalanta i Roma će u Ligu Evrope, Juventus u Ligu konferencije, a Verona i Spezija igraće baraž za opstanak u elitnoj italijnaskoj ligi.

Napoli je u u svečanom ambijentu završio šampionsku sezonu, a onda je u večernjem terminu odigrano posljednjih pet mečeva poslednjeg 38. kola Serije A.

Većina najvažnijih stvari se već znala, preostala je samo borba za Ligu Evrope i Ligu konferencije, kao i ko će pored Sampdorije i Cremonesea u niži rang – Verona ili Spezija.

Na kraju će Verona i Spezija morati da igraju baraž za opstanak u Seriji A jer su završili sa identičnim brojem bodova. I jedni i drugi su bili blizu podviga, ali su poraženi na gostovanjima Milanu, odnosno Romi.

Spezija je čak vodila u Rimu, ali je na kraju Vučica pobijedila golom Paula Dybale u 89. minutu iz penala.

Verona je gostovala na San Siru gde je izgubila od Milana sa 3:1. Uspjela je na trenutak da izjednači poslije asistencije Darka Lazovića, ali je Rafael Leao golovima u 85. i 92. minutu donio pobjedu Rossonerima. Prvi pogodak simbolično je proslavio sa Zlatanom Ibrahimovićem, kome su navijači Milana prije meča priredili ovacije pošto na kraju mjeseca odlazi iz kluba.

Atalanta je bila ubjedljiva protiv Monze 5:2, dok je Juventus morao da se zadovolji plasmanom u Ligu konferencije iako je slavio pobjedu u Udinama golom Chiese u 68. minutu. Bila je to Pirova pobjeda za Staru damu.

Rezultati: Napoli – Sampdoria 2:0, Atalanta – Monza 5:2, Roma – Spezia 2:1, Lecce – Bologna 2:3, Milan – Verona 3:1, Udinese – Juventus 0:1.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!