Roma predstavila novog golmana, bit će konkurencija Svilaru

Nogomet 18. jul 202408:28 0 komentara
AP Photo/Tim Ireland

Australijanac Mathew Ryan potpisao je za Romu.

“Hvala klubu za priliku. Već sam osjetio jaku podršku navijača i radujem se što će toga biti još“, istakao je 32-godišnjak.

Ryan treće je pojačanje tima iz jVečnog grada ovog ljeta.

“Trener Daniele (de Rossi) do sada je radio dobar posao. Od preuzimanja prošle sezone, postigao je izvrsne rezultate u Evropi odvođenjem ekipe do polufinala (Lige Evrope). Već možemo da kažemo da je trener sa bitnom karijerom pred sobom.”

Ryan će biti zamjena na golu 24-godišnjem Miletu Svilaru. Iza nekadašnjeg reprezentativca Srbije je sjajna sezona u dresu Vučice.

“Svilar? Mile je odličan od debija, a sjećam se i njegovih partija za Benficu. Ovdje je došao prošle sezone i odlično se pokazao, pogotovo u drugoj polovini sezone. Sretan sam što dolazim ovdje, što ću sarađivati s njim i učiniti da obojica izvučemo maksimum. Želim da pomognem Romi i jedva čekam da upoznam saigrače“, podvukao je Australijanac.

Ryan je stigao u Romu kao slobodan igrač. U Evropi je igrao za Brugge, Valenciju, Genk, Brighton, Arsenal, Real Sociedad, Kopenhagen i AZ Alkmaar. Sa selekcijom je igrao na protekla tri izdanja SP.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!