Romano: Kovačić dogovorio prelazak u Manchester City

Nogomet 01. jun 202315:20 0 komentara
Action Images via Reuters/Matthew Childs

Hrvatski fudbaler Mateo Kovačić blizu je prelaska u Manchester City, javlja specijalista za fudbalsko tržište Fabrizio Romano.

Talijanski novinar tvrdi da se vezista sa Građanima dogovorio oko ličnih uslova i da je preostalo da se dva kluba dogovore oko obeštećenja kako bi transfer bio ozvaničen o čemu je N1 već ranije izvještavao u ekskluzivnoj priči.

Kovačić ima ugovor sa Chelseajem do kraja juna 2024. godine, ali poslije ove turbulentne sezone želi da promijeni sredinu.

N1 saznaje: Kovačićevi predstavnici otputovali u London, blizu transfer karijere

Nije poznato koliko „londonski plavci“ traže za njega, ali ga Transfermarkt procjenjuje na 40 miliona eura. Ako uzmemo u obzir da mu ugovor ističe sljedeće godine, realno je da neće uzeti toliki iznos, ali se neće zadovoljiti sigurno ni sa sitnim iznosom.

Kovačić u Chelseaju igra od 2018. godine, kada je stigao na pozajmicu iz Real Madrida. Godinu kasnije potpisao je ugovor ss londonskim klubom na pet godina, odnosno do kraja sljedeće sezone.

Za Plave je odigrao 221 utakmicu, postigao šest i asistirao za 15 golova. U sezoni 2018./2019. bio je prvak Lige Evrope, a 2021. godine osvojio je Ligu šampiona, UEFA  Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!