S Realom je osvojio dva naslova, a sada preuzeo klub u kojem je započeo karijeru

Nogomet 15. okt 202411:20 0 komentara
Foto: REUTERS/Agustin Marcarian/File Photo

Bivši argentinski reprezentativac Fernando Gago novi je trener Boca Juniorsa, objavio je klub u kojem je Gago prije dvadeset godina započeo karijeru.

“Fernando zna da je ovdje kod kuće i jako smo sretni što je ovdje,” rekao je predsjednik kluba Juan Roman Riquelme.

S 38 godina, Gago u Bocu dolazi iz meksičkog kluba Chivas Guadalajara, a na klupi argentinskog kluba će zamijeniti Diega Martineza, koji je podnio ostavku prije nekoliko sedmica nakon osrednje sezone.

Gago će imati debi u subotu protiv Tigrea, u argentinskom prvenstvu u kojem Boca deset kola prije kraja zauzima deseto mjesto sa 12 bodova zaostatka za vodećim Vélezom.

Bivši argentinski reprezentativac, Gago je započeo svoju karijeru u Boca Juniors 2004. prije nego što je potpisao za Real Madrid s kojim je dvaput osvojio naslov španskog prvaka. U karijeri je također igrao za Romu i Valenciju prije nego što se vratio u Argentinu, u Bocu (2013-2019), a zatim i u Velez gdje je odigrao zadnju sezonu u karijeri 2020. godine.

Gago je za Argentinu odigrao 61 utakmicu, a nastupio je u finalu Svjetskog prvenstva 2014. kada je Njemačka osvojila naslov prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!