Salah i Jones vratili Liverpool na lidersku poziciju: Egipćanin postao deveti najbolji strijelac Premiershipa

Nogomet 20. okt 202419:37 0 komentara
REUTERS/Phil Noble

U derbiju osmog kola Premijer lige Liverpool je na Anfieldu savladao Chelsea 2:1 i vratio se na čelo tabele.

Kratko je trajalo šepurenje Manchester Cityja na vrhu premijerligaške tabele. Nešto malo više od dva sata, pošto je Liverpool uzvratio i pobjedom nad Chelseajem ponovo zasjeo na prvo mjesto.

REUTERS/Phil Noble

Plavci su na Anfield došli u seriji od šest utakmica bez poraza, na kojima je od mogućih 18 osvojeno 14 bodova. Pozitivnim rezultatom na domaćem terenu možda bi se nametnuli i kao legitiman kandidat za najviši plasman. Ipak, ova utakmica je pokazala da je ekipa Enza Maresce još zelena da uradi nešto više protiv onih najjačih ekipa.

Imao je Chelsea svoje šanse, čak je uspio i da dođe do 1:1. Ali momentalno primljen gol poslije datog i neiskorištene dobre šanse, kao i neke početničke greške pokazale su da Italijana čeka još posla.

Tandem Mohamed Salah – Curtis Jones donijeli su tri boda sastavu Arnea Slota.

Prvo je Jones izborio penal, koji je realizovao Egipćanin. Salah se na vječnoj listi najboljih strijelaca Premiershipa izjednačio na devetom mjestu sa Jermaineom Defoeom, oba igrača sada imaju po 162 pogotka.

Nema sumnje da će Salah uskoro da se probije na osmo mjestu, jer legenda Liverpoola Robbie Fowler ima samo jedan gol više.

Početkom drugog dijela Nicolas Jackson donio je izjednačenje, gol je poništen, gledao se i VAR, nakon čega je potvrđen da nedozvoljene pozicije nije bilo.

Samo nekoliko minuta kasnije Jones poslije izboren penala pogađa i mrežu Sancheza, a asistentciju je upisao Salah.

REUTERS/Phil Noble

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!