Samo jedan Portugalac stao pred novinare: Mislili smo da će biti teška utakmica, odigrali smo perfektno

Nogomet 17. okt 202308:10 0 komentara
N1/F.Z.

Fudbalska reprezentacija BiH zabilježila je težak poraz od Portugala u 8. kolu kvalifikacija za EURO. Rezultat je na kraju glasio 0:5, a Zmajevi su s tim porazom izgubili svaku nadu za plasman na Evropsko prvenstvo kroz ove kvalifikacije.

Jedini fudbaler Portugala koji je stao pred medije nakon meča bio je Ruben Neves koji je kazao da je ekipa odigrala perfektnu utakmicu.

“Došli smo sa velikim mentalitetom, znali smo da smo već na Euru, željeli smo pobjedu, odigali smo perfektnu utakmicu, u prvom smo kontrolisali igru, a u drugom je bilo malo teže jer je protivnik igrao sa pet u odbrani i bolje se odbranio”, rekao je Neves i dodao:

“Prije utakmice smo pričali i mislili da će biti teška utakmica jer znamo kako igraju ovdje, ali zbog načina na na koji smo ušli i borili se od prve minute zato smo pobijedili sa 5:0.”

Neves nije želio govoriti o Evropskom prvenstvu te je istakao kako svi u timu razmišljaju samo o narednom meču.

“Još uvijek ne razmišljamo u Evropskom prvenstvu, imamo još utakmica u novembru i prijateljskih u martu, mi smo grupa odličnih igrača, igramo na najvećem mogućem nivou i samo razmišljamo o sljedećoj utakmici.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!