Sarajevo dogovorilo veliko pojačanje, stiže doskorašnji član Širokog Brijega

Nogomet 16. jul 202413:49 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Dok navijači Sarajeva sa nestrpljenjem očekuju revanš meč 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, na Koševo uskoro stiže novo pojačanje.

Radi se o Mihaelu Kuprešaku koji je dogovorio sve uvjete sa bordo klubom i uskoro će i potpisati ugovor, prenosi Faktor.

Kuprešak se povezivao i sa klubovima iz Hrvatske, ali Sarajevo je bilo brže i konkretnije. Šef struke Zoran Zekić jasno je kazao da želi dovesti bivšeg člana Širokog Brijega i posao je brzo završen.

Kuprešak će uskoro obaviti ljekarske preglede, a ukoliko sve bude po planu, uslijedit će potpis ugovora.

Sarajevo će tako dobiti veliko pojačanje za evropske izazove te novu sezonu Premijer lige. Kuprešak podjednako dobro može igrati na poziciji lijevog beka, ali i lijevog krila, što mu je svakako velika prednost.

U Širokom Brijegu je odigrao sjajnu polusezonu, ali na kraju sezone odlučio da napusti Pecaru. Rođen je u našoj zemlji, dobro poznaje Premijer ligu i neće imati problema da se uklopi u novu sredinu.

Podsjetimo, Sarajevo u četvrtak igra revanš meč protiv Aktobea iz Kazahstana. Bordo tim je slavio 1:0, ali ništa nije gotovo. Gosti se sigurno neće lako predati, ali Sarajevu sada pripada uloga favorita.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!