Sarajevo dominiralo u prvom poluvremenu, ali Aktobe kaznio sve propuštene šanse Bordo tima

Nogomet 18. jul 202421:49 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Akotbe vodi 1:0 protiv Sarajeva u revanš susretu 1. pretkola Konferencijske lige. Bordo tim je dominirao poslije prvih 45 minuta, ali golman gostiju najzaslužniji je što Aktobe nije primio pogodak.

Samo šezdeset sekundi trebalo je Bordo timu da dođe do prve velike prilike. Hamza Čataković ukrao je jednu loptu igračima Aktobea na sredini terena, zatim krenuo u solo prodor, došao na vrh šesnaesterca kazahstanskog tima, zatim dobro i gađao, ali stativa je spasila Igora Shatskiyja.

Nastavili su igrači Zorana Zekića dominirati na Koševu, nova prijetnja po gol Aktobea došla je od Francisa Kyeremha. Fudbaler iz Gane dobro je šutirao, ali golman Aktobe je intervenisao i poslao loptu u korner.

Amar Beganović našao se u još jednoj šansi za Sarajevo, ali je bio neprecizan. Novu priliku za gol imali su fudbaleri Sarajeva nakon prekida, Giorgi Guliashvili je šutirao, lopta se odbila do Vinka Solde, koji je pucao direktno u golmana gostiju.

Oslobodili su se početnog pritiska Kazahstanci, pa su zaprijetili u prvom napadu ka golu Emila Rockova.

Uzvartili su igrači Bordo tima preko Kyeremha, ali Shatski se istakao i najzaslužniji je što Aktobe ne gubi nakon prvog poluvremena.

Tražili su jedanaesterac igrači Sarajevo u finišu prvog dijela, kada je Guliashivli pao nakon oštrog starta sa jednim od odbrambenih igrača Aktobea, ali glavni sudija Zorbay Kucuk smatrao je kako nema elemenata za penal.

Igrala se 41. minuta, kada je Idris Umaev matiro Rockova i doveo Aktobe do vodstva na Koševu.  Prethodno se Amadou Doumbouya oslobodio Filipa Jovića. Tako su fudbaleri iz Kazahstana iz prve šanse došli do prednosti.

Novu šansu za Sarajevo imao je Aleksandar Đorđević, ali izblokirala ga je odbrana Aktobea.

Pogodio je Kyeremeh u sudijskoj nadoknadi, ali pogodak je poništen nakon evidentne ofsajd pozicije.

Sarajevo je slavilo u prvom meču 1:0, tako da nam slijedi uzbudljivo drugo poluvrijeme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!