Selektor Francuske branio Mbappea od novinara

Nogomet 08. jul 202410:08 0 komentara
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Kapiten Francuske Kylian Mbappe glavna je meta kritika u francuskim medijima.

Na konferenciji za medije uoči polufinalnog meča protiv Španije glavna meta kritika francuskih novinara bio je kapiten reprezentacije Kylian Mbappe.

Nije tajna da je po mnogima najbolji fudbaler svijeta odigrao ovo Prvenstvo Evrope znatno ishod očekivanja.

Novi napadač madridskog Reala postigao je samo jedan gol na turniru, a i to sa bijele tačke u utakmici trećeg kola protiv Poljske.

Povreda nosa u prvom meču na Euru i silikonska maska na licu na koju se često žalio svakako su uzele danak, pa ne možemo reći da je dvadesetpetogodišnji fudbaler turnir odigrao u punoj snazi, ali to opet ne opravdava blijedo izdanje najboljeg pojedinca reprezentacije Francuske.

Novinari iz zemlje romantizma i bageta nisu štedili kapitena reprezentacije, uz naglasak na nezadovoljstvo cjelokupne fudbalske javnosti koja je uprkos plasmanu u polufinale očekivala više, prije svega u aspektu kvaliteta igre ali i zalaganja pojedinaca.

Selektor Trikolora legendarni Didier Deschamps brzo je priskočio u odbranu ekipe, a prije svih Mbappea.

BONUS VIDEO:

“Zar nije ovaj momak ispisao već dovoljno historije sa reprezentacijom Francuske? Zar nas nije već odveo na krov svjetskog fudbala do finala Prvenstva svijeta, do mnogobrojnih pobjeda i uspjeha? Šta više želite od njega? Da nas odvede do historije ponovo? Pa, ako mene pitate na dobrom je putu da tako nešto i uradi“, odbrusio je selektor novinarima.

Kapiten reprezentacije Francuske u toku turnira pored povrede nosa požalio se i na intenzivne bolove u leđima koji ga nisu spriječili da nastupa na ostalim mečevima.

“Kada bude najpotrebnije biće onaj pravi“, završio je Deschamps, a hoće li tako biti saznaćemo u utorak od 21 sat kada se igra polufinalni meč između Španije i Francuske.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!