Sevilla je redovna mušterija: Petarda Barcelone i uvetira za okršaje s Bayernom i Realom

Nogomet 20. okt 202423:07 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Barcelona je lako izašla na kraj sa Sevillom u desetom kolu La Lige. Katalonska ekipa je slavila rezultatom 5:1.

Barceloni nije smetala reprezentativna pauza i u istom tempu je nastavila i u nastavku sezone.

Klub iz Katalonije i lider na tabeli imao je terensku inicijativu od prvog minuta. Yamal je stvarao puno problema odbrani Andalužana, a odbrana gostiju kapitulirala je prvi put u 24. minutu.

Sudija je svirao zasluženi penal za domaćina koji je u gol pretvorio Lewandowski. Samo četiri minuta kasnije je Yamal proigrao Pedrija koji je sa ivice šesnaesterca postigao fenomenalan gol za 2:0.

Lewandowskom se baš igrao fudbal, pa je postigao drugi gol na utakmici, a ukupno već 12. u prvenstvu u 39. minutu kada je natrčao na loptu. Barce je za 15 minuta riješila pitanje pobjednika.

Mogao je Yamal početkom drugog poluvremena da postigne gol u stilu Ricarda Quaresme, ali je Nyland fantastično odbranio njegov udarac.

U 82. minutu Torre je postigao novi gol za Barcu, a samo minut kasnije cijeli stadion je ovacijama pozdravio povratak Gavija na teren nakon gotovo godinu dana pauze.

Idumbo je postigao počasni gol za Sevilju u 87. minutu, a konačan rezultat postavio je Torre minut kasnije iz slobodnog udarca.

Barcelona ostaje prva na tabeli sa 27 bodova, dok je Sevilja 13. sa 12 bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!