Sheffield poveo preko Ahmedhodžića pa doživio poniženje i ispao u niži rang, novi kiks Uniteda!

Nogomet 27. apr 202418:41 0 komentara
Foto: Action Images via Reuters/Lee Smith

U još jednom domaćem prvenstvenom ogledu nogometaši Manchester Uniteda su ostali bez pobjede, u 35. kolu engleske Premier lige odigrali su 1-1 protiv davljenika Burnleyja, s druge strane Sheffield je doživio istinski potop iako je poveo protiv Newcastlea 5:1.

U utakmici s brojnim prilikama na obje strane golova nije bilo do 79. minute kada je Antony iskoristio grešku suparničke obrane te je u padu precizno naciljao za 1-0. Manchester United nije uspio zadržati tri boda, već je Burnley izjednačio u 87. minuti kada je Amdouni realizirao jedanaesterac kojeg je skrivio domaći vratar Onana.

REUTERS/Carl Recine

Burnley je ostao pretposljednji na ljestvici, ali je bod bliže mogućem spasu. Manchester United je ostao šesti, ali mu je na bod minusa stigao Newcastle koji je s uvjerljivih 5-1 nadigrao posljednji Sheffield United na domaćem terenu.

Gosti su čak su poveli golom Ahmedhodžića u petoj minuti, ali do kraja im je to vrlo malo značilo. Dva pogotka za Newcastle je postigao Šveđanin Isak, a po jedan Bruno Guimaraes i Wilson, uz autogol Osborna.

Action Images via Reuters/Lee Smith

Wolverhampton je s 2-1 pobijedio Luton koji je tako ostao u zoni ispadanja. Hee-Chan u  39. i Toti Gomes u 50. su doveli Wolverhampton u vodstvo 2-0, dok je za goste tek smanjio Morris deset minuta prije kraja.

Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Fulham i Crystal Palace su odigrali 1-1, a gosti su se poraza spasili u 87. minuti golom Schluppa.

Action Images via Reuters/Matthew Childs

U nedjelju se igraju posljednje tri utakmice ovog kola, a sastaju se Bournemouth – Brighton, Tottenham – Arsenal i Nottingham Forest – Manchester City.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!