Silva se obrušio na igrače Arsenala i sudije: “To me posebno frustrira”

Nogomet 23. sep 202412:26 0 komentara
Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Poslije derbija između Manchester Cityja i Arsenala rukavice su skinute. Jasno je da predstoji žestoka borba za trofej Premijer lige u kojoj se neće birati sredstva. To se posebno može vidjeti iz izjava Bernarda Silve.

Na kraju je bilo 2:2, pošto je Stones donio bod Cityju u samoj završnici utakmice. Ipak, Portugalac u dresu Građana smatra da je njegov tim u nekoliko navrata ozbiljno oštećen.

Igrač nam se povredio pošto su ga slali na zemlju dva puta u 10 minuta. Kod prvog gola sudija je pozvao našeg kapitena, a potom mu nije dopustio da se vrati na poziciju. Kod drugog gola radili su njihovi uobičajeni blokovi na golmana, koje sudije dozvoljavaju. Sudija im je dosta dopuštao da kradu vrijeme. To me posebno frustrira jer smo imali gomilu sastanaka sa FA i oni su rekli da će kontrolisati te situacije i da će ih spriječavati. Ali ništa ne vrijedi” rekao je Silva.

Potom je još jače udario na Arsenal poredići rivalstvo njegovog tima sa Tobdžijama i Liverpoolom.

“Liverpool je već osvojio Premijer ligu, Arsenal nije. Liverpool je osvojio Ligu šampiona, Arsenal nije. To je razlog zašto su rivalstva različita. Takođe bih dodam, da kada igramo sa Liverpoolom, oni uvijek pokazuju namjeru da pobjede utakmicu”

City je lider na tabeli sa 13 bodova, Liverpool je na deobi drugog mjesta sa Aston Vilom sa 12, dok Arsenal kao četvrti ima 11 bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!